You are currently viewing Cele mai apreciate 25 de evenimente organizate la Iași

Cele mai apreciate 25 de evenimente organizate la Iași

Gusturile ieșenilor sunt foarte variate atunci când vine vorba de evenimente, ei apreciază de la festivaluri de muzică, la doborâri de recorduri, expoziții de flori, concerte rock și evenimente culturale. Ieșenii au votat cele mai apreciate 25 de evenimente.

Pe primul loc în sufletele ieșenilor este Afterhills, festivalul de muzică și artă organizat la marginea orașului Iași, începând din 2017. Festivalul reunește anual iubitori de muzică și de arte vizuale din toată țara. 

Locul II în top este revendicat de Palas Mall și evenimentul de deschidere în care au fost înălțate simultan 12.740 de lampioane. Această festivitate de deschidere din 2012 a introdus Iașul în Cartea Recordurilor

Pe podiumul clasamentului regăsim și Zilele Orașului Iași. Se pare că ieșenii dau dovadă de patriotism local, participă și apreciază evenimentele organizate în jurul celui mai important pelerinaj religios din regiune, care atrage zeci de mii de pelerini în fiecare an, cu ocazia sărbătoririi Sfintei Parascheva. În cele peste 30 de ediții aniversare, ieșenii s-au bucurat de târguri tradiționale, concerte ale artiștilor locali și naționali și focuri de artificii.

De remarcat că, în acest top, tipologia evenimentelor este eterogenă, ceea ce arată diversitatea culturală, deschiderea ieșenilor către nou și oportunitățile pe care le oferă Iașul organizatorilor de evenimente.  

Iată cum arată clasamentul general al celor mai îndrăgite 25 de evenimente organizate în  Iași în ultimii 25 de ani:

 1. Afterhills 
 2. Deschidere Palas Mall – Lansarea Lampioanelor
 3. Zilele Orașului Iași
 4. Expoziția „Flori de toamnă” – Grădina Botanică
 5. Târgul de Crăciun
 6. Noaptea Muzeelor
 7. Rock’n’Iași
 8. Raliul Iașului
 9. Hangariada
 10. Rocanotherworld
 11. Street Food Festival
 12. The Color Run
 13. Serile Filmului Românesc
 14. Forza ZU
 15. Magia Baloanelor
 16. Târgul Național de ceramică Cucuteni 5000
 17. GFest
 18. Concert Vama Veche
 19. Umor’n’Iași
 20. Porțile deschise la Palatul Culturii
 21. Classix Festival
 22. Meci CSMS Iași în Europa League
 23. Bike Vibe
 24. Caravana TIFF
 25. Concert Holograf

Topul a fost realizat cu ocazia aniversării a 25 de ani a restaurantului Class, din inima Tudorului, zonă renumită în rândul persoanelor active și cu poftă de viață și distracție.

Sursa foto: iuliusincomunitate.ro